„Nabídka je určena pro dosavadní i nové zákazníky Air Telecomu, která stále ještě provozuje síť pod značkou U:fon,“ sdělil Právu mluvčí Air Telecomu Pavel Křížek.

Jak mluvčí upřesnil, 640 korun bude klient měsíčně platit v případě, že s operátorem podepíše dvouletou smlouvu. Pokud ale chce mít neomezené volání bez úvazku, zaplatí 749 Kč. Tedy stejně, jako teď s dvouletým úvazkem nabízejí Telefónica či T-Mobile.

Čtěte také
Tarifovému šílenství podlehly už desítky tisíc klientů
Levné volání Čechy nadchlo, v sousedních státech je ale ještě výhodnější
Za 15 minut 700 volajících. Nové tarify mobilních operátorů spustily lavinu

Vodafone nabízí neomezené volání s dvouletým úvazkem za 691 Kč.
„Pro lidi, kteří méně volají, ale chtějí být dostupní, je zase určen náš nový tarif Air mini, jenž za měsíční paušál 140 korun poskytne 60 volných minut a 20 bezplatných SMS do jakékoli sítě,“ informoval Křížek.

Rekordně nízkými tarify se Air Telecom připojil k cenové revoluci, kterou minulý týden spustila Telefónica a hned poté ji následovaly T-Mobile a Vodafone.

U:fon byl český operátor, který poskytoval služby pouze prostřednictvím své celoplošné sítě CDMA. Nebyl proto řazen mezi klasické mobilní operátory. Loni na podzim převzala a oddlužila U:fona, společnost Air Telcom, patřící do nadnárodní obchodní skupiny N&F Marketing Group.

Na dotaz, jak to tedy nyní bude s názvem U:fon, odpověděl Křížek: „Mobilní služby už budeme provozovat jen pod názvem Air Telecom, ale v platnosti samozřejmě zůstávají všechny smlouvy uzavřené s klienty U:fonu.“