Sexuální úplatky

Až 84 % žen tvrdí, že mají sex se svým partnerem, jen aby jim poté muži pomohli s prací kolem domácnosti. Podle odborníků mají sexuální úplatky ve vztahu své místo a lze je považovat za výbornou vztahovou strategii. Byla by škoda se bránit spojení příjemného s užitečným.

"U žen je navíc pravděpodobnější, že budou mít o sex větší zájem, pokud dům bude čistý a uklizený. Je tedy jen na mužích, jestli se chopí mopů či mytí nádobí, a pak budou sladce odměněni," potvrzuje expert na vztahy Ian Kerner.

Průměrná velikost pánského přirození

Ze statistik vyplývá, že průměrná délka mužského přirození je v klidu 8,89 cm a ve stopořeném stavu 12,7cm.

"Většina mužů si myslí, že mají buď příliš malé či příliš velké přirození, i když ve skutečnosti jsou jejich velikosti průměrné," upozorňuje Dr. Kerner a dodává: "Ve skutečnosti to může být mužům ale úplně jedno. Většina nervových zakončení, která přispívají k ženskému orgasmu, je totiž umístěna na povrchu pochvy a v prvních dvou centimetrech vaginálního kanálu. Navíc z vlastního průzkumu vím, že ženy mnohem více než délka penisu zajímá, zda je muž čistotný."

Kolik se dá sexem spálit kalorií

Běhen 30 minut pohlavního styku člověk průměrně spálí 200 kalorií. "Pomocí sexu lze sice hubnout, ale upřímně, sex je i o něčem jiném než jen o tělocviku a akrobatických sestavách. Je tedy mnohem lepší sex vnímat jako chvilku intimity než jen prostředek ke spalování kalorií," vysvětluje psycholožka Gilda Carleová.

Sex na pracovišti

Až 20 % lidí mělo někdy sex se svým kolegou.

"Svobodní lidé stále více času tráví v práci a je tedy i pochopitelné, že své sexuální protějšky vyhledávají právě na pracovišti. Měli by mít namysli, že vždy je lepší navázat kontakt s protějškem z jiného oddělení. Minimalizuje se tak počet třecích míst. Ne všichni zaměstnavatelé navíc akceptují jakékoliv vztahy na pracovišti. Proto je lepší se o všem dopředu řádně informovat," upozorňuje Dr. Kerner.

Předčasná ejakulace

Podle odborníků lze za předčasnou ejakulaci považovat každý pohlavní styk, u nějž dojde k ejakulaci za kratší dobu, než jsou 2 minuty.

Podle Dr. Kernera to neznamená, že je člověk líný, sobecký nebo nezralý. Za předčasnou ejakulaci dost často může genetika. Pomoci může behaviorální terapie, ale i některé léky. Vždy je tedy lepší s problémem jít za odborníkem.

Oddělené ložnice

Až 12 % manželských párů spí odděleně. Mezi nejčastější důvody patří chrápání jednoho či děti v posteli. Podle odborníků to občas není na škodu, ale nemělo by to být tak časté. V každém případě je nutné si najít jiný čas pro společné chvilky a intimitu.

Předehra

Ženám obecně trvá déle, než se vzruší, a proto se nevyplácí předehru jakkoliv urychlovat. V průměru by tak předehra měla trvat asi 20 minut. Muži pak budou mít mnohem větší šanci ženu maximálně uspokojit.

Sex za rok

Lidé se neustále pídí potom, jak často by měli mít sex, aby to bylo správné. Ve skutečnosti je to ale úplně jedno. Kvantita v tomto směru nikdy nepředčí kvalitu. Statistiky uvádí, že v průměru se lidé milují 103krát za rok. Pokud tohoto čísla zdaleka nedosahujete, pak byste si měli uvědomit, že pro častější sex, musíte sami vyvinout větší aktivitu. Čím častěji se tedy budete milovat, tím více u vás poroste i chuť na sex.

Předstíraný orgasmus

48 procent žen přiznává, že už někdy ve svém životě předstíraly orgasmus. Podle odborníků si tím, ale ještě víc vztah zbytečně komplikují. Pokud jeden partner před druhým cokoliv předstírá, pak nejen ničí jejich vzájemnou důvěru, ale bere mu i šanci neuspokojující stav napravit.